Neri Oxman—Material Ecology

”Ecologia materială” e un concept introdus de Neri Oxman, designer, inventatoare si profesoară la MIT Media Lab, unde conduce grupul de research Mediated Matter.  

 

Echipa sa desfășoară cercetări la intersecția dintre proiectare computațională, fabricație digitală, știința materialelor și biologie sintetică și aplică aceste cunoștințe în design de la scara micro la scara arhitecturală. Munca echipei are misiunea de a augmenta relația dintre mediile construite de om și cele naturale și biologice, prin utilizarea principiilor de design inspirate și concepute de natură și punerea lor în aplicare în invenția de noi tehnologii de proiectare și design. Domeniile de aplicare includ design arhitectural, design de produs, design vestimentar, precum și noi tehnologii pentru fabricarea și construcția digitală. Începând cu 2005, Oxman și echipa sa au câștigat numeroase premii și au primit recunoaștere internațională.

 

Ecologia materială se bazează pe calcul, fabricație și materialul în sine ca dimensiuni inseparabile ale designului. Prin această abordare, structurile create (produse și clădiri) sunt informate biologic și concepute digital de, cu și pentru natură.

 

Neri este cunoscută pentru creațiile sale de artă și arhitectură care combină design, biologie, calcul și inginerie de materiale. Opera lui Oxman este inclusă în colecțiile permanente la Muzeul de Artă Modernă (MoMA), Muzeul de Artă Modernă din San Francisco (SFMOMA), Centrul Georges Pompidou, Muzeul de Arte Plastice din Boston (MFA), Cooper Hewitt Smithsonian Design Museum, Smithsonian Instituție, Muzeul de Arte Aplicate din Viena (MAK) șamd.


În videoconferință explică pentru MoMA (The Museum of Modern Art) cum arta și știința își pot uni forțele pentru a crea materiale care nu vor dauna planetei sau oamenilor.

 

#resurse #ecologiemateriala #inovatii #arta #design #cercetare