Bridge" &"Ocean of Plastic

Poate arta să inspire acțiuni pentru a opri poluarea din plastic? Explorați cu noi 12 lucrări de artă contemporană care pornesc de la plasticul de unică folosință.

#4 “Bridge” &”Ocean of Plastic” 

Dianna Cohen, artistă vizuală, co-fondator și CEO al Coaliției pentru Poluare cu Plastic folosește pungi de plastic pentru a crea colaje de tip ”flat art”. Tăiate precum hârtia, cusute ca țesăturile, instalațiile au fost expuse conțin suprafețe sfărâmate și strălucitoare, pe care murdăria și timpul și-au lăsat urmele.

Dianna Cohen Portfolio

În cadrul programului ”Arta în Ambasade” din SUA, Cohen a călătorit la Varșovia, unde o școală de artă a organizat un spectacol muzical numit ”Trash Orchestra”, folosind proiecții ale lucrărilor acesteia. “Spectacolul a început cu sunete ale mării și ale picăturilor de apă. Apoi, imaginile cu pungi și sticle de plastic au fost proiectate pe pereți și ferestre. Performance-ul a urmărit ciclul de viață al plasticului de unică folosință și a inclus chiar sunetele unui camion de colectare a gunoiului. “

https://www.facebook.com/viola.berezowska/posts/1461776330562214

Lucrând cu Dianna Cohen, elevii de la școala elementară internațională Benjamin Franklin din Barcelona au creat un mural din pungi de plastic pentru a aduce în atenție problema problemei poluării din plastic în oceane.

#plasticresurse #plasticvizual  #arta #artainspatiulpublic #educatie #social