Povesti - Galerie

Aici sunt două imagini ale unui „mozaic” realizat din taste de computer, taste adunate de la prieteni care lucrau la firme de reparații PC-uri, de la prieteni care au căutat în depozite sau case tastaturi vechi, de la unii care se ocupau de departamentul IT al unor companii mari ori al administrației financiare publice.

 

Ca artist plastic, consider că este esențial să includ în lucrările mele materia care mă înconjoară și cu care intru în contact zilnic, conștientă fiind de dialogul energetic stabilit cu tot ce este în jurul nostru. Am încorporat în multe dintre lucrări diverse obiecte de uz curent (monede, textile etc), dar mă interesează în mod special să utilizez resturi materiale devenite nefolositoare, deșeuri. Consider că transformarea deșeurilor în instrument de expresie artistică capătă, dincolo de aspectul pur estetic, o valență moralizatoare.

 

Lucrarea de față, realizată în 2013, a fost expusă la Constanța și la București, după care mi-a fost furată… Încă mai sufăr din pricina pierderii ei, dar mă bucur totodată că cineva a apreciat-o atât de mult!

Maria Teodorescu